Ibrahimovic houdt hoop Galaxy op play-offs in leven

heywoodu

In de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS zijn bijna alle plekken voor de play-offs inmiddels vergeven. Zowel in de Western als in de Eastern Conference strijden nog twee teams om het zesde en laatste beschikbare startbewijs.

In het oosten is de indeling al voor een groot deel duidelijk. Koplopers Atlanta United en New York Red Bulls zijn al zeker van een plekje in de halve finales van de conference - en dus de kwartfinales van de play-offs. New York City, Philadelphia Union en DC United zijn verder zeker van deelname aan de play-offs, dus is er nog één plek open. Die gaat tussen Columbus Crew (48 punten) en Montreal Impact (46 punten), die komende zondag tegen respectievelijk Minnesota en New England Revolution spelen, beiden al uitgeschakeld.

In het westen won Los Angeles Galaxy zondag met 1-3 van Minnesota. Zlatan Ibrahimovic opende de score en gaf later ook nog een assist, waarmee hij een belangrijke bijdrage leverde. Galaxy staat met alleen de thuiswedstrijd tegen het uitgeschakelde Houston Dynamo nog te gaan op de zevende plek, één punt achter Real Salt Lake. Die ploeg heeft als enige MLS-team alle 34 wedstrijden al gespeeld en dus moet LA zondag gelijkspelen om de play-offs te halen.

Sporting Kansas City en Los Angeles FC, de nummers één en twee, maken zondag onderling uit wie het reguliere seizoen in het westen wint. FC Dallas, de Seattle Sounders en de Portland Timbers zijn allemaal ook al geplaatst voor de play-offs, maar gaan met Kansas en LA FC onderling nog bepalen wie de eerste play-offronde over mag slaan.

Veel MLS-wedstrijden zijn voor de liefhebber overigens live te zien op Eurosport.