Strijd om Moto3-titel razendspannend na winst Bezzecchi in Japan

heywoodu

Marco Bezzecchi heeft op de Twin Ring Motegi de Japanse Grand Prix in de Moto3 gewonnen. De Italiaan trok de stand in het WK zo bijna gelijk: hij staat nog één punt achter leider Jorge Martin, die onderuit ging.

Bezzecchi pakte al vrij snel de leiding over van polesitter Gabriel Rodrigo, die op zijn beurt werd gevolgd door John McPhee, Martin, Darryn Binder, Dennis Foggia en Enea Bastianini. De nummer vijf in het WK, Aron Canet, ging al gelijk onderuit en een paar ronden later was het ook voor Fabio Di Giannantonio, derde in het WK, voorbij: de onfortuinlijke Italiaan werd metershoog door de lucht geslingerd en leek behoorlijk pijnlijk op zijn been terecht te komen.

In de eerste helft van de wedstrijd reden tien man zich langzaam maar zeer zeker los van de rest, waarbij Bezzecchi en Martin constant de koppositie in handen hadden, met zo nu en dan een stevige aanval van Binder tussendoor. Zes ronden voor het einde was het klaar voor kampioenschapsleider Martin: hij schoof onderuit, waardoor Bezzecchi plotseling alle kans had om de leiding in het WK over te nemen.

Bezzecchi hield de touwtjes in de slotronden in handen, met Binder, Lorenzo Dalla Porta en Foggia achter zich aan. De Zuid-Afrikaan Binder leek na een fraaie laatste ronde zijn eerste zege te pakken, maar daar dacht de concurrentie anders over: Bezzecchi kwam er in de slipstream richting de finish voorbij en won, terwijl ook Dalla Porta nog langszij kwam. Achter hem werd Binder wel derde, zijn eerste Moto3-podium ooit.