"PSV heeft geduld, Romero zal succesvol worden"

Redactie

Maximiliano Romero kwam door blessureleed nog nauwelijks in actie namens PSV, maar zijn zaakwaarnemer voorspelt een mooie toekomst voor hem.

Romero, die in januari werd overgenomen van Vélez Sarsfield, mocht één keer als invaller opdraven in de Eredivisie. Telkens als hij weer bijna fit was, kreeg hij met een nieuwe tegenslag te maken. De 19-jarige Argentijn kostte PSV ruim tien miljoen euro en zaakwaarnemer Emiliano Uria weet zeker dat Romero geen dure miskoop wordt. "Hij is een groot talent. Onthoud wat ik zeg: hij zal hier heel succesvol worden. Hij heeft een contract getekend voor vijf jaar. PSV is geduldig", vertelt hij aan de NOS.

Uria benadrukt dat Romero bijna weer in actie kan komen en dat hij alleen nog wedstrijdfit moet worden. Zijn eerste maanden in Nederland waren dus zwaar. "En dat voor zo'n jonge Argentijn in een ander land. Alles is hier anders. De cultuur, de manier van trainen en het voetbal..."

"Maxi wilde naar PSV. Ronaldo, Romário en Romero. Mooi toch?" aldus Uria. "Iedereen heeft grote verwachtingen van Romero. Maar onthoud dat hij een jonge speler is. En jonge spelers hebben tijd nodig..." PSV hervat de Eredivisie zaterdag om 18:30 uur met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen.