MLB: Brewers en Dodgers naar beslissende wedstrijd om plek in World Series

heywoodu

De honkballers van de Milwaukee Brewers en Los Angeles Dodgers gaan een zevende wedstrijd spelen om te bepalen wie het in de World Series op mag nemen tegen de Boston Red Sox. De Brewers wonnen vrijdagavond voor eigen publiek het zesde duel, waardoor de stand in de National League Championship Series op 3-3 kwam.

Veteraan David Freese zorgde nog voor een prima begin voor de Dodgers, door al op de vijfde worp van Brewers-werper Wade Miley een homerun te slaan. De Brewers sloegen echter gelijk terug in de eerste inning, onder meer door doubles van Jesus Aguilar en Mike Moustakas: 4-1. Freese sloeg in de vijfde inning nog wel een run binnen, maar vooral de drie binnengeslagen runs van Aguilar deden de Dodgers uiteindelijk de das om, zeker nadat Brewers-closer Corbin Burnes de wedstrijd snaarstrak uitgooide: 7-2.

Zaterdagnacht spelen de Brewers en Dodgers in Milwaukee vanaf 02.05 uur Nederlandse tijd de zevende en beslissende wedstrijd. Op dinsdag (23 oktober) begint de winnaar aan de World Series tegen de Red Sox.

Brewers - Dodgers (Bron: YouTube)