Memphis zet goede vorm door bij Olympique Lyon

Redactie

Memphis Depay heeft zijn goede vorm van het Nederlands elftal vast weten te houden. Hij scoorde in de blessuretijd de 2-0 voor Olympique Lyon.

Zijn trainer Bruno Genesio sprak deze week al de hoop uit dat de Nederlander ook voor zijn club kon schitteren, waar hij het dit seizoen lastig heeft. Memphis scoorde pas één keer, nadat hij vorig seizoen meedeed om de topscorerstitel. Tegen Nimes was het dan eindelijk weer eens raak en als dank kreeg hij een publiekswissel en een verdiend applaus.

De Nederlander maakte een zeer actieve indruk en was vastberaden om zich te tonen voor het thuispubliek. Na tien minuten was hij al dichtbij een openingstreffer, maar het ontbrak hem aan geluk in de afwerking. Na een heerlijke voorzet van Tanguy Ndombele schoot hij de bal nipt naast het doel en uiteindelijk moest het publiek tot de 24e minuut wachten op de openingstreffer. De van Celtic overgekomen aanvaller Moussa Dembélé werd van achteruit weggestuurd en liet doelman Paul Bernardoni kansloos.

Na rust had Memphis een assist op zijn naam moeten krijgen, maar Dembélé schoot de bal nu net naast, nadat de Nederlander een haast identieke pass gaf als de voorzet waarmee hij Danjuma Groeneveld lanceerde bij Oranje. Lyon ontsnapte een paar keer aan de gelijkmaker en dankte uiteindelijk Memphis die in de laatste minuut Anthony Briançon uitspeelde en de bal vervolgens uiterst kalm binnenwerkte. Met gebalde vuisten vierde hij die bevrijdende treffer en het publiek feestte met hem mee toen hij even later naar de kant ging voor een applauswissel.