Moscon wint koninginnenrit Gree-Tour of Guangxi en is de nieuwe leider

H.Vviv

De koninginnenrit in de Gree-Tour of Guangxi is gewonnen door Gianni Moscon. De Italiaan van Sky was in de vierde etappe met aankomst bergop naar Mashan Nongla Scenic Spot de beste. Moscon kwam als eerste boven, voor de Oostenrijker Felix Großschartner en de Rus Sergei Chernetski. De 24-jarige Italiaan is ook de nieuwe leider in de Chinese rittenkoers.

Na drie massasprints op rij stond vrijdag een rit voor de klimmers op het programma. Een lange aanloop vlakke aanloop naar de slotklim van 3,2 kilometer aan 7,3%. Vroeg in de etappe liet Pascal Eenkhoorn zich vroeg zien. De Nederlander van LottoNL-Jumbo trok vroeg in de aanval en kreeg de Zwitser Stefan Küng met zich.

De twee werkte goed samen en voorsprong liep op naar de drie minuten. In het peloton was er volop controle van Trek-Segafredo en EF Education First-Drapac. Ook Quick-Step Floors deed het kopwerk voor klassementsleider Fabio Jakobsen, die donderdag de leiderstrui pakte door de derde rit te winnen.

Küng werd op drie kilometer van de streep, twee kilometer eerder was de aanval van Eenkhoorn ten einde. In het peloton werd op de slotklim vooral naar elkaar gekeken. Moscon plaatste in de laatste kilometer zijn beslissende aanval en kwam solo aan in Mashan Nongla Scenic Spot. In het klassement heeft de Italiaan van team Sky een voorsprong van negen seconden op Großschartner, met nog twee vlakke ritten te gaan.