Sirotkin: "Williams rekende op grote vooruitgang"

Sjors (Sj0rSz)

Aan het begin van dit seizoen was men er bij Williams van overtuigd, dat de auto zeer grote verbeteringen aan boord zou hebben. Volgens Sergey Sirotkin werd zelfs ingezet op finishes in de buurt van P5, maar dat is dus niet helemaal gelukt.

De oorzaak van de problemen bij Williams moeten gezocht worden in de verstoorde aerodynamische balans van de FW41. Dit zorgt ervoor dat de wagen zeer slecht presteert. In de strijd om de constructeurstitel staat het team stijf onderaan met zeven schamele punten. De achterstand op nummer negen Sauber bedraagt liefst 20 punten.

"Ik was aan het eind van vorig jaar al bij het team betrokken en het was duidelijk wat er betreft de voorbereidingen voor dit jaar ging gebeuren. Ik wist precies hoe goed de FW41 op papier en in de cijfers was", aldus Sirotkin. "We dachten allemaal dat het een grote vooruitgang zou zijn. We hadden echt niet verwacht dat we lager dan de vijfde plaats zouden staan in het kampioenschap. Dat leverde veel verbazing op aan het begin van het seizoen, het zorgde ervoor dat ik mijn verwachtingen moest herzien."

Tijdens de tests op Barcelona werd al vrij snel duidelijk, dat Williams in de problemen zat. Pas tijdens het eerste raceweekend in Australië realiseerde men zich hoe groot deze daadwerkelijk waren.

Sirotkin: "In Barcelona hadden we te maken met moeilijke omstandigheden en speelden er te veel externe factoren mee die invloed hadden op het verhaal. Pas tijdens het raceweekend in Australië hadden we te maken met omstandigheden die gelijk bleven en zagen we er helemaal niet goed uit. Daarna kwam in Bahrein het moment. Daarna wisten we dat we ergens stonden waar we niet wilden zijn."

Over vier races zit het seizoen er in elk geval op en kan men zich bij Williams gaan richten op 2019, waar men dan weer met een schone lei kan beginnen.