NHL: Achtklapper voor Bruins en Lightning

heywoodu

De ijshockeyers van de Boston Bruins en de Tampa Bay Lightning hebben hun thuispubliek zaterdagavond uitstekend vermaak geboden. De Bruins wonnen met 8-2 van de Detroit Red Wings, de Lightning was met dezelfde cijfers te sterk voor de Columbus Blue Jackets.

In de TD Garden in Boston stonden de Bruins na twee perioden met 4-0 voor alvorens de Red Wings eindelijk wat terug konden doen. Daar kwamen nog eens vier goals van de Bruins bij, David Pastrnak scoorde een hattrick. Voor de Red Wings was het een nieuw dieptepunt: de voormalige topploeg heeft nu alle vijf wedstrijden verloren.

In de Amalie Arena in Tampa ging het ook goed los. De Lightning had na één periode een 3-0 voorsprong te pakken, maar de Blue Jackets kwamen terug tot 3-2. Dat kon natuurlijk niet de bedoeling zijn en in de laatste 21 minuten schoot de thuisploeg er nog eens vijf in het net van goalie Sergei Bobrovsky, die niet bepaald de dag van zijn leven had.

De Buffalo Sabres wonnen met 0-3 van de Arizona Coyotes en na een minuut of drie was het Rasmus Dahlin die de score opende. De jonge Zweed tekende daarmee voor zijn eerste NHL-goal, nadat hij afgelopen zomer in de draft als eerste gekozen werd.

Uitslagen NHL zaterdag
New York Rangers - Edmonton Oilers 1-2
Philadelphia Flyers - Vegas Golden Knights 0-1
Ottawa Senators - Los Angeles Kings 5-1
Boston Bruins - Detroit Red Wings 8-2
Minnesota Wild - Carolina Hurricanes 4-5 OT
Florida Panthers - Vancouver Canucks 2-3
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 4-3 SO 
Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets 8-2
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 2-4
Dallas Stars - Anaheim Ducks 5-3
Nashville Predators - New York Islanders 5-2
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4-3 OT
Arizona Coyotes - Buffalo Sabres 0-3
Colorado Avalanche - Calgary Flames 2-3 OT

Bruins - Red Wings (Bron: YouTube)