Nog geen JC ArenA of Kuip voor Oranjevrouwen

Boris (borisz)

De voetbalsters van Oranje hebben zich geplaatst voor de finales van de play-offs en zullen Zwitserland treffen in de finale om een WK-ticket. Die eindstrijd zal sowieso niet in de Kuip of de Johan Cruijff Arena worden gespeeld.

De KNVB wijkt niet af van het stadionbeleid dat deze kwalificatiereeks geldt. "Dus gaan we niet in de Kuip of de Arena spelen", zegt Jan Dirk van der Zee, namen de KNVB-directie aanwezig in het Deense stadje Viborg. "Zo’n keuze brengt veel extra kosten met zich mee. In dat geval zouden we de prijzen van de tickets omhoog moeten gooien. Dat willen wij absoluut niet."

Afgelopen vrijdag voetbalden de dames in een uitverkocht Rat Verleigh-stadion in Breda. De 19.000 beschikbare kaarten waren binnen vijftig minuten uitverkocht. En zo gaat dat eigenlijk altijd sinds de vrouwen vorige zomer in eigen land de Europese titel pakten.

De KNVB liet weten dat pakweg de eerste 20.000 kaarten extreem snel worden verkocht, maar dat het daarna wat afzwakt. In april van dit jaar speelde Oranje in Eindhoven tegen Noord-Ierland. Het duel in het Phillipsstadion leverde een bezoekersrecord. Er zaten ruim 30.000 toeschouwers op de tribune, maar het stadion van PSV was niet geheel uitverkocht. Voor de finale van de playoffs wordt waarschijnlijk gebruik gemaakt worden van Galgenwaard (Utrecht), het Abe Lenstra Stadion (Heerenveen) of de Euroborg (FC Groningen).