Richeze sprint naar zege in openingsrit Ronde van Turkije

H.Vviv

Maximiliano Richeze heeft de eerste etappe in de Presidential Cycling Tour of Turkey gewonnen. De 35-jarige Argentijn van Quick-Step Floors maakte het werk van zijn ploeggenoten af en is daarmee ook de eerste leider in de Turkse rittenkoers.

Nadat vijf vluchters (Beñat Txoperena, Ander Barrenetxea, Ferit Samli, Kenneth van Rooy en Nícolas Sessler) waren teruggepakt door het peloton kon de voorbereiding op de massasprint beginnen.

Fernando Gaviria, de grote favoriet voor de zege in de eerste etappe, kwam de renner van Quick-Step Floors ten val en bij zijn valpartij brak de Colombiaan zijn sleutelbeen. Hij reed nog wel de etappe uit, maar zal niet meer aan de start komen van de tweede etappe.

Ondanks dat Gaviria was uitgeschakeld voor de dagzege, toch werd er toch gekeken naar de Belgische WorldTour-ploeg. Richeze nam in de slotkilometer de kop van het peloton, met daarachter zijn ploeggenoot Álvaro Hodeg. De jonge Colombiaan van Quick-Step Floors liet een gat vallen en daar maakte zijn Argentijnse ploeggenoot optimaal gebruik van. De Ier Sam Bennett van BORA-hansgrohe kwam nog wel dichter bij Richeze, maar kon de zege niet meer voorkomen. Jempy Drucker kwam als derde over de streep.