Boksers Roman en Beterbiev verdedigen wereldtitels met knock-outs

heywoodu

Bokser Daniel Roman heeft in Chicago zijn WBA-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg) met succes kunnen verdedigen. De Brit Gavic McDonnell daagde hem uit, maar de Baby Faced Assassin liet dat niet gebeuren. In Chicago sloeg Roman in de tiende ronde toe: McDonnell werd murw gebeukt door de Amerikaan en de scheidsrechter maakte er een einde aan.

De 33-jarige Rus Artur Beterbiev vocht zich de afgelopen jaren op indrukwekkende wijze door de lichtzwaargewichten, met twaalf knock-outs in twaalf gevechten. De twaalfde kwam vorig jaar november, waarmee hij de Duitser Enrico Kölling klopte in de strijd om de IBF-wereldtitel. Die mocht Beterbiev nu voor het eerst verdedigen en wel tegen Callum Johnson. Het was niet echt de avond van de Engelsen, want ook Johnson ging eraan: in de vierde ronde sloeg Beterbiev dusdanig hard toe dat de scheidsrechter het welletjes vond.

Beterbiev - Johnson, met de knock-out na grofweg zes minuten (Bron: YouTube)

In Chicago vochten ook Jarrell Miller en Tomasz Adamek tegen elkaar, de nummers zes en zestien in de zwaargewichtdivisie. Miller deed zijn gewichtsklasse eer aan en stapte met een ruime 140 kilogram de ring in. Daar was Adamek niet tegen opgewassen: de Pool kreeg in de tweede ronde een barrage aan klappen van Miller, waarna de scheidsrechter het beëindigde. De 30-jarige Miller staat daardoor op een record van 22-0, met negentien knock-outs, en zou wel eens de volgende uitdager kunnen worden voor boksers als Anthony Joshua of Deontay Wilder.

In het Thaise Pak Kret vocht nationale held Srisaket Sor Rungvisai tegen de Mexicaan Iran Diaz, met als inzet Sor Rungvisai's wereldtitels (WBC, The Ring en lineair) in het supervlieggewicht (-52,2kg). Diaz wist het twaalf ronden vol te houden, maar de juryleden wezen de Thaise held als winnaar aan.

Miller stond vrij scherp met 143kg (Bron: YouTube)