Kluivert maakt kans op de Trophée Kopa

Redactie

Justin Kluivert is één van de tien genomineerden voor de Trophée Kopa. Dat maakte organisator France Football maandagavond bekend.

De negentienjarige vleugelaanvaller van AS Roma staat op een shortlist waar tien van de beste talenten ter wereld op prijken. Alleen spelers onder de 21 jaar mogen meedoen bij deze nieuwe prijs van het Franse tijdschrift, wat ook verantwoordelijk is voor de Ballon d'Or. Kluivert is de enige Nederlandse kanshebber en Ritsu Doan is de enige momenteel in de Eredivisie actieve kandidaat.

De genomineerden: Houssem Aouar (Olympique Lyon), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Patrick Cutrone (AC Milan), Ritsu Doan (FC Groningen), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Amados Hadaira (RB Salzburg), Justin Kluivert (AS Roma), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Christian Pulisic (Borussia Dortmund), Rodrygo (spelend voor Santos, eigendom van Real Madrid).

De prijs voor jonge talenten is vernoemd naar Raymond Kopa, die in 1958 de allereerste Ballon d'Or won. Hij speelde voor Reims, Angers, Real Madrid en het Franse elftal en overleed in 2017. Alle nog levende Ballon d'Orwinnaars mogen hun stem uitbrengen op hun favoriete jonge speler, dus Messi en Ronaldo worden vergezeld door 31 andere voetbalgrootheden. Onder meer Ruud Gullit, Zinédine Zidane en Marco van Basten stemmen ook mee. De award wordt op maandag 3 december uitgereikt.