Net geen heldenrol Babel en Lens, weer geen winst Cocu met Fenerbahce

heywoodu

Besiktas heeft in de Turkse Süper Lig een overwinning op bezoek bij Konyaspor uit handen gegeven. Na het laatste fluitsignaal stond er 2-2 op de borden na een duel met maar liefst veertien gele kaarten, plus een rode.

Mustapha Yatabaré benutte na een half uur namens de thuisploeg een penalty: 1-0. Kort na rust mocht hij opnieuw aanleggen, maar dit keer schoot hij mis. Ondertussen speelde Besiktas al geruime tijd met tien man, want Domagoj Vida kon na 28 minuten met zijn tweede gele kaart een douche gaan nemen.

Met een klein kwartiertje te spelen kwam dan toch de gelijkmaker en wel dankzij Vagner Love. Amper een minuut later sloeg een Nederlands duo toe: basisspeler Ryan Babel verzorgde de assist, Jeremain Lens tekende voor 1-2. Diep in blessuretijd ging het nog fout, want Paolo Hurtado werkte de 2-2 tegen de touwen.

Voor Phillip Cocu zat het weer eens niet mee. Met Fenerbahce bleef hij thuis steken op 0-0 tegen het Basaksehir van invaller Eljero Elia. Fener staat met acht punten op de vijftiende plek, Galatasaray heeft de koppositie in handen, drie punten voor Basaksehir, Besiktas en Kasimpasa.