Wozniacki wint tennistoernooi Beijing, Basilashvili verrast Del Potro

heywoodu

Tennisster Caroline Wozniacki heeft alweer haar 30e WTA-titel te pakken. De Deense nummer twee van de wereld was zondag in de finale van het toernooi van Beijing te sterk voor de Letse Anastasija Sevastova: 6-3, 6-3. Wozniacki blijft op de wereldranglijst op plek twee staan, Sevastova stijgt door haar finaleplek van de twintigste naar de twaalfde plaats.

Wozniacki wint in Beijing. (PRO SHOTS/Action Images)
Wozniacki wint in Beijing. (PRO SHOTS/Action Images)

Ook de mannen kwamen in de Chinese hoofdstad in actie en daar wist Nikoloz Basilashvili een fraaie titel bij te schrijven, zijn tweede van het jaar én zijn loopbaan. De Georgische nummer 34 van de wereld won zonder grote problemen van de mondiale nummer vier, de Argentijn Juan Martin Del Potro: 6-4, 6-4, waardoor Basilashvili stijgt naar de 23e plek op de wereldranglijst.

In Tokyo ging de eindstrijd tussen de Rus Daniil Medvedev en thuisfavoriet Kei Nishikori, die na zeven opeenvolgende verloren finales weer eens een toernooi hoopte te winnen. Dat zat er helaas voor het thuispubliek niet in tegen Medvedev, die simpelweg een maatje te groot was: 6-2, 6-4.