Mollema de beste in Gran Premio Bruno Beghelli

H.Vviv

Bauke Mollema heeft de Gran Premio Bruno Beghelli op zijn naam geschreven. De Nederlander van Trek-Segafredo kwam solo over de streep in Monteveglio nadat hij op ruim twee kilometer ontsnapte uit een uitgedund peloton. Er werd niet direct gereageerd op Mollema, waardoor 31-jarige wielrenner wist te winnen. Carlos Barbero sprintte naar de tweede plaats op zes seconden, voor Manuel Belletti.

De traditionele vroege kopgroep bestond uit negen renners. Belangrijkste naam vooraan was de Belg Ben Hermans. In totaal kreeg de kopgroep vijf minuten voorsprong op het peloton, waar Bahrain Merida de controle behield. Het plaatselijke circuit bestond uit een ronde van 13,5 kilometer met daarbij de beklimming van Zappolino, een klim van anderhalve kilometer aan 5,3%. De renners moesten de ronde tien keer in totaal afleggen.

Op twee van het einde werd Hermans, de laatste vroege vluchter, gegrepen door de voorwacht van peloton. Daarna lag de koers weer open en dat zorgde ervoor dat Steven Kruijswijk in de aanval trok. De renner van LottoNL-Jumbo kreeg Mollema met zich mee. Ook Matteo Montaguti, Matteo Trentin, Egan Arley Bernal, Toms Skujins, Davide Ballerini en Francesco Gavazzi waren mee. Zij gingen met een voorsprong de slotronde in, maar werden aan de voet van de klim in de kraag gevat.

Op de slotbeklimming waren er meerdere aanvallen, maar het verschil werd nooit groot met het peloton. In het slot probeerde LottoNL-Jumbo het meerdere malen, maar ze de renners van de Nederlandse ploeg raakte niet weg. Mollema waagde op ruim twee kilometer van de streep zijn kans en er werd niet direct gereageerd op de 31-jarige Groninger. In het slot was er nog een valpartij in het peloton, wat ervoor zorgde dat samenwerking nooit goed op gang kwam.

Voor Mollema was dat ideaal en boekte zo zijn tweede overwinning van het seizoen, nadat hij in maart de tweede etappe won in de Italiaanse rittenkoers Settimana Internazionale Coppi e Bartali.