Uitslag Vitesse - Heracles Almelo

Redactie
Vitesse heeft zich goed hersteld van de nederlaag van vorige week bij Feyenoord. De Arnhemmers wonnen overtuigend van Heracles Almelo.
 
Het feestje begon voor Vitesse al na iets meer dan tien minuten spelen. Navarone Foor zag ruimte om van buiten het strafschopgebied uit te halen en met links knalde hij de bal met een fraaie streep in de hoek. De thuisploeg bleef daarna aandringen, op zoek naar de tweede goal. Die viel vlak voor rust toen Oussama Darfalou met rechts een pass van Bryan Linssen afrondde.

Na de onderbreking probeerde Heracles de wedstrijd nog wel te kantelen en Brandley Kuwas zette doelman Eduardo aan het werk, maar de beste kansen waren opnieuw voor Vitesse. Halverwege de tweede helft was het duel beslist dankzij de tweede treffer van Darfalou, die vanuit een tegenaanval met links keurig raak schoot.

Een paar minuten later werd het zelfs nog 4-0. Lerin Duarte maakte in het strafschopgebied een overtreding op Alexander Büttner en de linkspoot knalde vervolgens zelf van elf meter raak in de benedenhoek. Vitesse staat daardoor nu zesde met twaalf punten, terwijl Heracles vierde blijft met vier punten meer.

Vitesse

4 - 0

Heracles Almelo

 11' Foor
 42' Darfalou
 66' Darfalou
 73' Büttner(pen)
   
 
 Gele kaart: Clarke-Salter, (Vitesse), Duarte, Osman, Dalmau, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 14.338
Arbiter: Kamphuis
Bijzonderheden: Büttner mist penalty (90+3)
 
Opstelling:   Opstelling:
Eduardo
Karavajev
v.d. Werff
Clarke-Salter
Büttner
Bero (Buitink/85)
Serero
Foor
ödegaard
Darfalou (Ali/90+2)
Linssen (Clark/90+2)
  Blaswich (Brouwer/46)
Breukers
Rossmann (Sama/54)
v.d. Buijs
v. Hintum
Duarte (Drost/81)
Osman
Merkel
Kuwas
Dalmau
Peterson