Arsenal dendert na rust over Fulham heen

Redactie

Arsenal is weer drie punten rijker dankzij een prima overwinning op Fulham. De Londenaren hebben in de Premier League nu zes duels op rij gewonnen.

Op Craven Cottage boekte de ploeg van manager Unai Emery een ruime overwinning, al zag het daar halverwege nog niet naar uit. Net binnen het halfuur kwam Arsenal wel op voorsprong via Alexandre Lacazette, die vanuit de draai knap afrondde in de korte hoek. Fulham, dat deze jaargang pas één competitieduel won, kwam net voor de pauze echter langszij via een mooie stiftbal van André Schürrle.

In de tweede helft konden de bezoekers toch afstand nemen. Binnen vier minuten was het al raak toen Lacazette van buiten het strafschopgebied uithaalde en halverwege de tweede helft zorgde invaller Aaron Ramsey voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De Welshman stond pas net op het veld toen hij na een prachtige counteraanval de bal achter zijn standbeen langs in de verre hoek kreeg.

Tien minuten voor tijd was het de beurt aan Pierre-Emerick Aubameyang, die eerder deze week ziek was en daarom ontbrak in de basis. Mesut Özil zat overigens niet bij de selectie vanwege rugklachten. Aubameyang scoorde met links uit een voorzet van Héctor Bellerín en in blessuretijd bepaalde hij na een steekpass van Ramsey de eindstand op 1-5.

Arsenal staat in de Premier League op achttien punten uit acht speelronden. The Gunners verloren alleen de eerste twee duels van dit seizoen, tegen Manchester City en Chelsea. Met de League Cup en Europa League meegerekend duurt de zegereeks van Emery en zijn mannen nu al negen wedstrijden.

Arsenal wint ook van Fulham. (PRO SHOTS/Action Images)
Arsenal wint ook van Fulham. (PRO SHOTS/Action Images)