Paniek in Groningen: "Kan loodzwaar seizoen worden"

Redactie

Na weer een nederlaag is het humeur tot het vriespunt gedaald bij FC Groningen. Algemeen directeur Hans Nijland blijft strijdbaar en bezorgd.

De Trots van het Noorden ging met 1-0 ten onder bij ADO Den Haag en dat was alweer de zesde nederlaag van het seizoen. De club staat zeventiende in de Eredivisie en heeft slechts vier punten verzameld. Nijland vreest daarom voor een loodzwaar seizoen, maar van berusting is geen sprake, meldt hij bij de NOS. "Ik kan je vertellen, hier staat een ontzettend strijdbare directeur. Maar het is klip en klaar, het kan een loodzwaar seizoen worden, zo realistisch moet je zijn."

De ploeg van Danny Buijs greep afgelopen week nog een puntje tegen FC Utrecht, maar kon die lijn niet doortrekken tegen ADO. Een gezapige eerste helft resulteerde in een 1-0 achterstand via Elson Hooi en de kleine kansjes na rust leverden ook geen resultaat op, waardoor men wederom teleurgesteld afdroop. "Na deze serie wedstrijden hebben we vier punten en dat past niet bij een club als FC Groningen."

Toch wil hij niet bij de pakken neer gaan zitten. Dat past hem niet, realisme wel. "Die kreet van malaise en crisis hebben de laatste weken wel vaker gehoord. Het is niet zo boeiend hoe je het noemt. Het is klip en klaar dat we zorgen hebben, dat is duidelijk. Dit hadden we niet verwacht", beaamt Nijland, die hamert op samenwerking binnen de selectie. “Met elkaar en voor elkaar. Ik zou niet weten hoe je het anders moet noemen op dit moment."

Een ontslag van trainer Danny Buijs is wat hem betreft geen oplossing. De coach heeft het zwaar in zijn eerste seizoen, maar Nijland ziet aanknopingspunten. “In de voorbereiding waren we positief en enthousiast over de selectie en de technische staf. En dat zijn we nog steeds, laat ik daar helder over zijn. Ik ben ervan overtuigd dat wij beter kunnen dan nu de stand op de ranglijst laat zien.”