Honkballers Neptunus op matchpoint in Holland Series

heywoodu

De honkballers van het Rotterdamse Curaçao Neptunus hebben in de Holland Series tegen de L&D Amsterdam Pirates een 3-2 voorsprong genomen. De ploeg won thuis voor de derde keer op rij en heeft een 0-2 achterstand zo omgebogen naar 3-2: matchpoint dus.

Dankzij hits van Dwayne Kemp kon Benjamin Dille in de eerste innings twee runs scoren, terwijl Darryl Collins teamgenoot Shaldimar Daantji over de thuisplaat sloeg. Linoy Croes deed namens Amsterdam nog wel wat terug in de zevende inning dankzij een hit van Rashid Gerard, maar het was niet genoeg.

De startende werper van Amsterdam, Kevin Heystek, werd acht innings lang op de heuvel gehouden, alvorens Maickel Rietel hem af kwam lossen. Heystek kreeg veertien honkslagen te verwerken, Neptunus-werper Orlando Yntema gaf zes hits weg in de zes innings waarin hij speelde.

Zondag volgt het zesde duel, dit keer in Amsterdam. Als de Pirates voor eigen publiek winnen wordt een beslissende wedstrijd gespeeld, als Neptunus wint zijn de Rotterdammers weer landskampioen.