Vroege goal helpt Spurs aan derde competitiezege op rij

Redactie

Tottenham Hotspur heeft opnieuw drie punten gepakt in de Premier League. Op Wembley werd gewonnen van Cardiff City: 1-0.

De enige en dus winnende goal van de wedstrijd viel al in de achtste minuut. Na een kort genomen hoekschop vanaf de linkerflank kreeg Cardiff een voorzet niet weggewerkt en kwam de bal met wat geluk voor de voeten van Eric Dier. De Engelsman kon vervolgens met rechts van dichtbij raak schieten.

Cardiff City, dat pas twee punten pakte in de eerste zeven speelronden, liet zich kort daarna ook voor het eerst zien toen Harry Arter doelman Hugo Lloris aan het werk zette. De Fransman moest halverwege de eerste helft ook ingrijpen bij een poging van Josh Murphy, terwijl tussendoor Davinson Sánchez en Lucas Moura namens de Spurs kansen kregen.

Ook in het vervolg van de eerste helft bleven beide teams mogelijkheden creëren. De tweede helft was daarna net geen kwartier oud toen Cardiff met tien man verder moest. Lucas Moura wilde Joe Ralls passeren, maar toen Ralls in de gaten kreeg dat de Braziliaan veel sneller was, schoffelde hij zijn tegenstander hard onderuit. De directe rode kaart was meer dan logisch.

In het laatste half uur kon Tottenham de overtalsituatie echter niet omzetten in meer doelpunten. Cardiff-keeper Neil Etheridge hield onder meer Erik Lamela van scoren af, waardoor het 1-0 bleef. De Spurs blijven wel meedoen om de bovenste plaatsen met achttien punten uit acht duels.

Uitslagen Premier League zaterdag
Brighton & Hove Albion - West Ham United 1-0 (vrijdag)
Burnley - Huddersfield 1-1
Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers 0-1
Leicester City - Everton 1-2
Tottenham Hotspur - Cardiff City 1-0
Watford - Bournemouth 0-4
Manchester United - Newcastle United 18.45 uur