Dortmund klopt Augsburg in zinderende slotfase

Redactie

Borussia Dortmund heeft op sensationele wijze FC Augsburg verslagen. In het laatste kwartier van de wedstrijd werd vier keer gescoord.
FC Augsburg leek in het Signal Iduna Park ervoor te zorgen dat Dortmund de ongeslagen status in Duitsland zou kwijtraken. Via Alfred Finnbogason kwamen de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong. De oud-speler van sc Heerenveen opende met zijn linker de score vanuit een spelverhatting.

Hoewel BVB het duel qua balbezit domineerde, creëerde de thuisploeg niet per se veel meer kansen. Pas na ruim een uur viel de gelijkmaker toen Paco Alcácer afrondde op aangeven van Jadon Sancho. Augsburg nam amper tien minuten later weer de leiding. Door een rake knal van Philipp Max in de bovenhoek leken de punten mee terug te gaan naar het zuiden van Duitsland.

Borussia Dortmund kwam vervolgens toch nog terug in de wedstrijd. Raphael Guerreiro bediende met een steekpass Alcácer, die zijn tweede van de middag produceerde. Dat was de opmaat voor een geweldige slotfase, waarin Dortmund voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam toen invaller Mario Götze vanuit een moeilijke hoek de 3-2 maakte. Augsburg kwam echter langszij via een rake kopbal van Michael Gregoritsch: 3-3.

Alcácer kroonde zich ver in blessuretijd echter tot man van de wedstrijd, want met zijn derde goal zorgde hij voor een 4-3 uitslag. Daardoor blijft Dortmund aan kop in de Bundesliga. Bayern München moet zaterdagavond thuis van Borussia Mönchengladbach winnen om het gat niet groter te laten worden dan één punt.

Uitslagen Bundesliga zaterdag
Hannover 96 - VfB Stuttgart 3-1
1.FSV Mainz - Hertha BSC 0-0
Fortuna Düsseldorf - Schalke 04 0-2
Borussia Dortmund - FC Augsburg 4-3
Bayern München - Borussia Mönchengladbach 0-3