NHL: Sharks kloppen Kings in overtime

heywoodu

De ijshockeyers van de San Jose Sharks hebben na de nederlaag in hun eerste wedstrijd nu ook de eerste zege te pakken. In het Staples Center in Los Angeles won de ploeg van de LA Kings, die hun seizoen voor eigen publiek openden.

De Sharks begonnen sterk, met goals van Timo Meier en Evander Kane in de eerste periode. Anze Kopitar was de eerste Kings-speler die dit seizoen tot scoren kwam en kort na het begin van de tweede periode was Tyler Toffoli goed voor de gelijkmaker.

Goalies Martin Jones (Sharks) en Jonathan Quick (Kings) hielden hun ploegen vervolgens met een paar heerlijke reddingen op de been en dus moest er overtime gespeeld worden. Daarin viel het doek voor de thuisploeg: Kevin Labanc was na een kleine drie minuten trefzeker en de Sharks wonnen met 3-2.

In de Nationwide Arena in Columbus werd de enige andere wedstrijd van de dag gespeeld. De Blue Jackets ontvingen er de Carolina Hurricanes, die dankzij nieuwkomer Jordan Martinook al binnen twee minuten een voorsprong namen.

Brandon Dubinsky trok de stand in de eerste periode gelijk, waardoor het kanon van de Blue Jackets afgeschoten kon worden. Toch ging het fout voor de thuisploeg: Sebastian Aho en Michael Ferland scoorden namens Carolina, dat met 1-3 won.

Kings - Sharks (Bron: YouTube)