Hockeysters SCHC pakken koppositie na puntverlies Den Bosch

Redactie

De hockeysters in de Hoofdklasse hebben een dubbelweekeinde op het programma, te beginnen met een speelronde op vrijdagavond.. Een speelronde waarin Laren en Den Bosch gelijk speelden, net als Pinoké en Kampong. Amsterdam verpulverde Huizen en hdm was te sterk voor Bloemendaal. SCHC pakt door het puntenverlies van Den Bosch de koppositie over na een zakelijke overwinning op Groningen. Ten slotte was het Oranje-Rood dat drie punten meeneemt bij Hurley.

Groningen - SCHC (0-2)
7' 0-1 Julie Brinkman
39' 0-2 (sc) Xan de Waard
Een keer geen Ginella Zerbo die tot scoren kwam voor SCHC, maar wel Julie Brinkman en Xan de Waard. Hoewel Groningen de meest gepasseerde defensie heeft en SCHC de meeste goals heeft gemaakt, bleef het ‘slechts’ 0-2. Daarmee pakt SCHC de koppositie over van Den Bosch, dat gelijk speelde tegen Laren. Groningen blijft hekkensluiter.

Amsterdam - Huizen (7-1)
1' 1-0 Charlotte Vega
7' 2-0 Eva de Goede
12' 3-0 Felice Albers
17' 3-1 Amber Folmer
20' 4-1 Charlotte Vega
28' 5-1 (sc) Eva de Goede
52' 6-1 Kelly Jonker
65' 7-1 Marijn Veen
Amsterdam had een makkelijke avond tegen Huizen. In het eigen Wagener Stadion was het al in de eerste minuut raak. Charlotte Vega liet zien dat haar ploeg er zin in had. Binnen een kwartier stond het al 3-0 door doelpunten van Eva de Goede en Felice Albers. Even was het Huizen dat aan hockeyen toekwam via een doelpunt van Amber Folmer. Spannend werd het niet meer. Vega, De Goede, Kelly Jonker en Marijn Veen zette de 7-1 op het scorebord.

Hurley - Oranje-Rood (1-3)
6' 0-1 Maria Jose Granatto
17' 1-1 (sc) Lise Donkersloot
22' 1-2 Donja Zwinkels
68' 1-3 (sc) Valerie Magis
Nieuweling Maria Jose Granatto opende al na zes minuten de score voor de Eindhovenaren. Hurley kwam nog terug tot 1-1 via Lise Donkersloot, maar het was Donja Zwinkels die haar ploeg weer op voorsprong schoot. In de slotminuten was het Valerie Magis die de 1-3 binnen pushte uit de strafcorner, alweer haar vijfde verzilverde corner dit seizoen.

Pinoké - Kampong (1-1)
45' 1-0 Kari Stam
65' 1-1 Lisa Gerritsen
De defensie van Kampong stond dit seizoen als een huis en kreeg pas vier tegentreffers te verwerken. Toch lukte het Pinoké wel. Via Kari Stam kwam de thuisploeg op voorsprong. Die 1-0 bleef lang staan, heel lang, maar vlak voor tijd was het Lisa Gerritsen die voor Kampong een punt binnen sleepte.

Laren - Den Bosch (1-1)
25' 1-0 (sc) Lieke van Wijk
55' 1-1 Lieke Hulsen
Lang was het Laren dat ging voor een stunt. Opnieuw was het Lieke van Wijk die haar ploeg via de strafcorner op voorsprong schoot. Maar Den Bosch bleef zoeken naar de gelijkmaker en vond die een half uur later via Lieke Hulsen. Door het gelijke spel is Den Bosch haar koppositie kwijt aan SCHC. Laren zakt naar een vijfde plek.

hdm - Bloemendaal (3-0)
33' 1-0 Nina van der Marel
52' 2-0 (sc) Pien van Nes
58' 3-0 Pien Dicke
Lang stond het 0-0 tussen hdm en Bloemendaal, maar na een half uur spelen werd de score dan toch geopend. Nina van der Marel, Pien van Nes (SC) en Pien Dicke maakten de avond voor hdm een stuk makkelijker, door zo de 3-0 op het scorebord te zetten.