Voetbalsters zetten stap richting WK bij herhaling EK-finale

heywoodu

De Nederlandse voetbalsters hebben een grote stap gezet richting het WK, dat volgend jaar in Frankrijk gespeeld wordt. In Breda werd in de halve finales van de play-offs met 2-0 van Denemarken gewonnen. Dinsdag volgt de return in Denemarken, waarna de winnaar strijd tegen België of Zwitserland, met één WK-ticket als inzet. België en Zwitserland speelden vrijdag in België met 2-2 gelijk.

Nederland begon zonder keepster Sari van Veenendaal en spits Vivianne Miedema, die bij Arsenal flink op dreef is. Na zeventig minuten mocht ze invallen voor Shanice van de Sanden, die al trefzeker was geweest. Na 21 minuten was het eerst nog Lineth Beerensteyn die Nederland met het hoofd op voorsprong zette, kort voor rust kopte Van de Sanden een prachtige pass van Kika van Es binnen: 2-0.

Invalster Miedema was kort voor tijd dicht in de buurt van de 3-0, maar stifte de bal op de lat. Jackie Groenen had in de eerste helft ook de lat al getroffen in het duel wat een herhaling was van de EK-finale van vorig jaar, waarin Nederland de titel pakte.