Fenomenale Van Gerwen na beste World Grand Prix-wedstrijd ooit naar halve finales

heywoodu

Darter Michael van Gerwen heeft zich op zeer overtuigende wijze geplaatst voor de halve finales van de World Grand Prix, het double in, double out-toernooi in het Ierse Dublin. In de kwartfinales was een fenomenaal gooiende Van Gerwen te sterk voor Dave Chisnall: 3-1.

Chisnall won brutaal de eerste twee legs, maar met finishes van 97 en 104 kwam Van Gerwen langszij en trok hij de set naar zich toe. De tweede set ging naar Chisnall, maar vanaf dat moment was Van Gerwen nauwelijks te stoppen. De Brabander gaf vrijwel geen kansen meer weg, scoorde als een dolle en stond uitstekend te gooien op de dubbels, zowel om de legs te openen als om ze te beëindigen.

MVG kwam uiteindelijk uit op een gemiddelde van 101,54 punten per beurt, het op acht na hoogste gemiddelde ooit op de World Grand Prix. Samen met Chisnall's 97,78 kwam het totale gemiddelde uit op 199,32 punten, een ruime verbetering van het record uit 2016, toen Van Gerwen en Simon Whitlock in de kwartfinales bij elkaar gemiddeld 195,78 gooiden. 

Over de halve finale tegen Daryl Gurney is Van Gerwen in elk geval redelijk zelfverzekerd, mits hij zo blijft spelen als tegen Chisnall: "Ja die vegen we dan gewoon van het bord natuurlijk", lachte de Brabander, die daar nog wel even aan toevoegde dat elke wedstrijd natuurlijk weer anders is.

Michael van Gerwen - Dave Chisnall (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Dave Chisnall (Bron: PDC)

Zoals gezegd is het dus Gurney die het in de halve eindstrijd opneemt tegen Van Gerwen. SuperChin speelde tegen Gary Anderson, die geen schim van zichzelf was. De Schot scoorde nauwelijks, beschuldigde Gurney er nog van dat hij achter zijn rug stond te mompelen en ging er met 3-0 af.

Mensur Suljovic had eerder op de avond een spannende partij gewonnen van Gerwyn Price. De Oostenrijker werd meerdere malen in het nauw gedreven, maar hield knap stand en sleepte de zege er in de laatste set uit: 3-2. Peter Wright had het zo nu en dan moeilijk met James Wilson, maar stuurde het dodelijke koekje uiteindelijk wel met 3-2 naar huis.