FOK! Wat een weer: zonnig en droog

qltel

Vanochtend lossen eventuele mistbanken snel op en wordt het zonnig. In het noordelijk kustgebied kunnen echter vooral in de ochtend nog wolkenvelden voorkomen. De maximumtemperaturen variëren van ca. 17°C in het noorden tot 22°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht is het onbewolkt en ie er met name in het noord(west)en kans op een mistbank. De minima lopen uiteen van ongeveer 7°C in het noorden tot 12°C aan de Zeeuwse kust. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.

Zaterdag overdag is het aanvankelijk vrijwel overal zonnig. Alleen in het westen en noordwesten komt er al wat meer sluierbewolking voor. Later op de dag wordt de bewolking van het westen uit langzaam dikker, maar tot de avond blijft het waarschijnlijk droog. In de avond neemt van het westen uit de kans op wat regen toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot 24-25°C in het uiterste oosten en zuidoosten. De zuidelijke wind is zwak tot matig. Later in de middag of in de avond draait de wind van het westen uit naar noordwest tot noord. Aan de noordwestkust wordt de wind dan mogelijk krachtig of hard. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

De rivier de Isar in München (Foto: bazbo)
De rivier de Isar in München (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!