Lammertink en Van Poppel naar Roompot-Charles

TargaFlorio

Maurits Lammertink en Boy van Poppel komen volgend seizoen uit voor wielerploeg Roompot-Charles. De twee renners vormen met hun ervaring op World Tour-niveau een versterking voor de Nederlands-Belgische ploeg.

Naast van Lammertink en Van Poppel, werd ook de 22-jarige Justin Timmermans aangetrokken. Zo komt het aantal renners voor volgend seizoen op achttien en is de ploeg compleet. Algemeen manager Michael Zijlaard: “We hebben de laatste weken hard moeten werken met het team, maar we zijn trots en tevreden met wat er nu staat. We zullen beschikken over een uitgebalanceerde ploeg met veel ervaring en jongens die uit de World Tour komen aangevuld met jong talent en mannen die opgeleid zijn bij Veranda’s Willems-Crelan en Team Roompot. We zijn klaar voor 2019.”

De 30-jarige Van Poppel stond de afgelopen vijf seizoenen op de loonlijst van Trek-Segafredo. Waar de zoon van ploegleider Jean-Paul van Poppel de voorbije jaren voornamelijk in dienst heeft gereden van andere sprinters en kopmannen, zal hij volgend jaar meer zelf zijn eigen kans mogen gaan. “Dat is inderdaad de bedoeling”, vertelt hij. “Ik heb de afgelopen zes jaar volledig in dienst gereden van kopmannen. Af en toe kreeg ik wel de kans om zelf te sprinten, maar het is dan altijd even wennen. Die kans om daar echt aan te wennen krijg je niet altijd. Ik kijk er wel naar uit om mezelf er weer tussen te gooien.”

Lammertink reed twee seizoenen voor Roompot-Oranje Peloton, waarna hij in 2017 naar Katusha-Alpecin trok. Lammertink houdt mooie herinneringen over aan zijn eerste verblijf bij Roompot: “Absoluut! Ik kwam erbij toen ze net opgericht waren. Het eerste jaar was meteen super. Ik heb een mooi programma kunnen rijden. En in het tweede jaar ging het voor mij alleen maar beter. We kenden een hele mooie maand augustus met winst in de Ronde van Noorwegen en de eindzege van mezelf in de Ronde van Luxemburg. Dat was erg mooi!”

De 28-jarige renner wil komend jaar scoren op de terreinen waar hij het best uit de voeten kan: “Ik wil gewoon weer de koersen rijden waar ik het beste in ben, zoals de Ronde van Luxemburg, Duinkerken, Noorwegen en België. Daar wil ik samen met Roompot – Charles resultaten boeken. We moeten zeker proberen WorldTour-wedstrijden blijven rijden, maar ook in die daarbuiten kunnen we sterk zijn.”