MLB: Yankees door in play-offs na matig optreden A's

heywoodu

De honkballers van de New York Yankees staan in de Division Series van de play-offs in de MLB, wat min of meer gezien kan worden als de kwartfinales op weg naar de World Series. De ploeg won in het eigen Yankee Stadium de American League Wild Card Game van de Oakland Athletics: 7-2.

Werper Liam Hendriks van de A's kreeg in de eerste inning gelijk een 2-run homerun van Aaron Judge om de oren. Daar bleef het lang bij, tot de zesde inning. Hendriks had al lang plaats gemaakt voor een andere werper, maar de Yankees sloegen er in één inning vier runs bij, onder meer dankzij Didi Gregorius. Khris Davis' 48e homerun van het seizoen kon de Athletics niet meer redden: Giancarlo Stanton hamerde de laatste run binnen voor de Yankees.

In de American League spelen de Yankees vanaf vrijdag tegen de Boston Red Sox, terwijl de Cleveland Indians het opnemen tegen de titelverdedigers van de Houston Astros. In de National League spelen de Milwaukee Brewers en Colorado Rockies vanaf donderdag tegen elkaar, net als de Los Angeles Dodgers en de Atlanta Braves.

Yankees - Athletics (Bron: YouTube)