Scholes keihard: "Mourinho is een schande voor Manchester United"

Redactie

Manchester United wist dinsdagavond opnieuw niet te winnen en clubicoon Paul Scholes was na afloop genadeloos voor manager José Mourinho.

Na de 3-1 nederlaag bij West Ham United kwam United in de Champions League niet tot scoren tegen Valencia: 0-0. De positie van Mourinho staat al enige tijd onder druk en Scholes snapt niet waarom de Portugees nog niet is ontslagen. "Ik ben verrast dat hij zaterdag heeft overleefd. Die wedstrijd was echt heel slecht", sprak de Engelsman op BT Sport.

"Hij laat zich constant gelden op persconferenties en gaat los op spelers. Hij neemt het op tegen mensen die boven hem staan omdat hij niet krijgt wat hij wil. Zijn uitspraken gaan te ver en ik vind hem een schande voor de club", klonk Scholes stellig. Manchester United heeft nu vier wedstrijden niet gewonnen en in de Premier League staat de ploeg slechts tiende.

Mourinho werd op de persconferentie met de uitspraken van Scholes geconfronteerd. "Ik hoef niet te weten wat hij heeft gezegd. Hij kan zeggen wat hij wil, het interesseert me niet", reageerde hij. Tot slot zei de coach dat hij de fans nog steeds respecteert, ondanks dat ze de spelers na het eindsignaal uitfloten. "Zij mogen zeggen wat ze willen. Ik respecteer hen voor 100 procent."