Ajax onder 19 speelt gelijk tegen Bayern in Youth League

heywoodu

Ajax onder 19 heeft in de Youth League een puntje gepakt bij Bayern München. Na de 6-0 zege op AEK Athene in de openingswedstrijd nam de ploeg van trainer John Heitinga nu een punt mee uit het zuiden van Duitsland.

Ajax begon voortvarend in München en de openingsgoal liet niet lang op zich wachten: Victor Jensen stelde Noa Lang al na twee minuten in staat de 0-1 te scoren. Ondanks meerdere kansen kwam Bayern pas na bijna een uur langszij. Lars Lukas Mai kopte vanuit een corner raak, Meritan Shabani zorgde niet veel later voor de 2-1. 

In de blessuretijd ging het voor de thuisploeg dan toch nog fout. Verdediger Sven Botman kwam mee naar voren en werkte de gelijkmaker tegen de touwen. Ajax staat met vier punten op plek twee, doordat Benfica - dat in week één van Bayern won - met 1-3 won van AEK.

Manchester United won met 4-0 van Valencia en de helft van de productie kwam op Nederlandse naam. Tahith Chong zorgde bij de 1-0 voor een assist en scoorde zelf de 3-0, terwijl invaller Millen Baars de 4-0 eindstand op de borden zette.

Bayern - Ajax (Bron: YouTube)