Van Bommel: "Je krijgt vrijheden en dan slaan ze plots toe"

Redactie

Mark van Bommel is niet van plan om voor de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale grote veranderingen door te voeren bij PSV.

"We gaan tegen Inter geen grote dingen veranderen. Dat doen we tegen andere ploegen ook niet. Op lange termijn levert dit het meest op", vertelt Van Bommel op een persconferentie. "Als PSV iets wil in de Champions League dan moet het woensdag een resultaat halen tegen Inter."

"Van Inter en ook andere topploegen in Italië krijg je vaak het gevoel dat je lekker kunt meevoetballen. Je krijgt vrijheden en dan slaan ze plots toe. Een beetje cliché misschien, maar in Italië zie je zelden grote uitslagen. Ik zeg wel vaker dat details in het voetbal het verschil maken. Daar is dat extreem het geval."

Van Bommel speelde in zijn loopbaan anderhalf jaar voor stadsgenoot AC Milan. "Ik hield ervan om voor de club te spelen. Net als ik ervan hield om tegen Inter te spelen. Het is altijd speciaal om zo’n wedstrijd te coachen, maar dit is een andere wedstrijd en een andere competitie. Bovendien is het ook alweer zeven jaar geleden."

De trainer weet dat PSV een loodzware opgave wacht om Europees te overwinteren. "Iedereen denkt: 'dat doen ze wel even'. Zo makkelijk is het niet. Het is überhaupt al moeilijk om in de Champions League te komen. Als je er eenmaal bent moet je niet tevreden zijn met een kleine nederlaag. In tegendeel. We moeten proberen te overwinteren. Thuis en uit proberen te winnen. Hoe moeilijk ook."