Annan roept 45 hockeysters op voor Champions Trophy

Redactie

Bondscoach Alyson Annan heeft liefst 45 speelsters opgeroepen voor de trainingsgroep van de Oranje Dames. Deze trainingsgroep start deze maand met de voorbereiding op de Champions Trophy en vormt ook de basis waarmee Annan vanaf januari de nieuwe Pro League gaat spelen.

In de grote groep zitten 14 speelsters die voor het eerst in hun carrière deel uitmaken van de trainingsgroep van Oranje: Karlijn Adank, Felice Albers, Noor de Baat, Pien Dicke, Fay van der Elst, Michelle Fillet, Kiki Gunneman, Alexandra Heerbaart, Reneé van Laarhoven, Freeke Moes, Pleun van der Plas, Lisa Post, Marijn Veen en Hester van der Veld.

Annan start op 9 oktober met trainen. Twee speelsters zijn vanwege blessures dan in ieder geval niet aanwezig: Michelle Fillet en Marloes Keetels.

In de groep zitten alle speelsters die in augustus wereldkampioen in Londen werden. Alleen ontbreekt Kitty van Male, die haar interlandcarrière heeft beëindigd. Opvallende andere afwezigen zijn Charlotte Vega (Amsterdam) en Valerie Magis (Oranje-Rood). Vega speelde vorig jaar nog de halve finale van de Hockey World League in Brussel.

De laatste Champions Trophy voor dames wordt van 17 tot en met 25 november gehouden in Changzhou (China). Voor dat toernooi brengt Annan de selectie terug tot 18 speelsters.