John de Jong officieel technisch directeur PSV

Sjors (Sj0rSz)

John de Jong is definitief de opvolger van Marcel Brands en gaat verder als technisch manager van PSV. De Jong bekleedde deze functie al op interim-basis, maar vandaag tekende hij een contract voor de duur van vier jaar.

"Na het vertrek van Marcel Brands (naar Everton, red.) hebben we bewust gekozen voor John als opvolger ad-interim", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands op de officiële website van de club. "John wist als hoofdscout tot in detail wat de technische plannen waren en dat is essentieel gebleken bij het invullen van zowel de staf als de selectie. Hij heeft deze flinke vuurproef met verve doorstaan."

"Die drie maanden waarin John op interim basis werkte, hebben ons geleerd dat hij ook voor de toekomst de ideale technisch manager voor PSV zou zijn. In zo’n dynamische periode ben je als directie op elkaar aangewezen en leg je de basis voor een duurzame samenwerking. Zijn aanstelling past perfect binnen onze visie. John heeft in de voorbije jaren intensief met zijn voorganger  Marcel Brands meegekeken en hem ondersteuning geboden. Hij is op een goede manier bekend geraakt met dit complexe vakgebied. Ik ben er erg blij mee dat hij in deze rol voor PSV behouden blijft."

Ook De Jong is logischerwijs enthousiast over zijn nieuwe functie bij PSV. "Ik krijg van PSV de ruimte om deze functie op mijn manier in te vullen. Mijn focus zal liggen op het spelersbeleid bij de A-selectie en de jeugdopleiding, vanzelfsprekend in nauw overleg met mensen als hoofdtrainer Mark van Bommel en hoofd opleiding Ernest Faber. Daarnaast zal ik ook veel blijven scouten, in binnen- en buitenland."

In de periode tussen 2000 en 2008 speelde De Jong in het shirt van PSV. Nadat hij zijn kicksen aan de wilgen had gehangen, ging hij aan de slag als scout en werd in 2013 aangesteld als hoofdscout.