Dubieuze rode kaart voor Gustafson geseponeerd

Redactie

Simon Gustafson hoeft niet langer te vrezen voor een schorsing. Zijn rode kaart van afgelopen weekeinde is geseponeerd, meldt zijn club FC Utrecht.

De middenvelder werd zondagmiddag na iets meer dan een uur speeltijd van het veld gestuurd door scheidsrechter Bas Nijhuis. Gustafson maakte een overtreding op Samir Memisevic, maar een rode kaart leek wel erg zwaar, al was videoscheidsrechter Jeroen Manschot het met de leidsman eens.

Trainer Dick Advocaat kon het niet geloven. "Ik heb twintig man gesproken en alle twintig zeggen dat het geen rode kaart is. Nijhuis en de VAR wel", verzuchtte hij voor de camera's van FOX Sports. De oefenmeester kreeg het vorig seizoen ook al aan de stok met Manschot, die in de nacompeitie een negatieve rol speelde bij de degradatie van Advocaat's toenmalige club Sparta Rotterdam.

“Ja, dat is dezelfde man die bij Sparta - Emmen zat. Dat is zeker niet mijn vriend. Laat ik maar niets over de scheids zeggen. Dit wist ik van tevoren toen we hem kregen, ik ben niet zo’n fan van hem”, aldus de furieuze Advocaat. Ook ploeggenoot Willem Janssen vond het te zwaar gestraft. “Dit is geen rode kaart. Kom op jongens. Hij is op hoge snelheid, maar hij gaat er niet met gestrekt been in”, benadrukte hij. Daarin wordt hij nu in het gelijk gesteld door de arbitragecommissie.