Boom naar wielerploeg Roompot-Charles

TargaFlorio

Wielerploeg Roompot-Charles heeft zich voor volgend jaar versterkt met Lars Boom. Een rol spelen in het voorjaar is het belangrijkste doel van de 32-jarige Nederlander.

Boom kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Team LottoNL-Jumbo. De Brabander maakt nu de overstap naar de Nederlands-Belgische fusieploeg en is erg ambitieus voor het nieuwe seizoen. “Ik wil laten zien dat ik finales kan rijden in de klassiekers.”, aldus Boom. “Ik heb de ambitie om diep tot in de finale mee te rijden en liefst nog van bij het begin van het klassieke seizoen, de Omloop Het Nieuwsblad, tot Parijs-Roubaix. Dit is geen stap terug voor mij, maar een stap zijwaarts. Ik wil weer voor overwinningen rijden en zal daarvoor goed omringd zijn.”

Ploegleider Erik Breukink: “Ik ken Lars nog van vroeger en ben erg blij iemand met zijn ervaring en capaciteiten erbij te hebben. Hij is een erg grote versterking voor het team volgend jaar. Hij brengt rust en ervaring mee die ongetwijfeld een positieve invloed zullen hebben op de andere jongens.”

Op het palmares van Boom staan onder andere een etappezege in Vuelta en Tour. Ook is hij een voormalig wereldkampioen veldrijden en Nederlands kampioen in de tijdrit en op de weg.