Nederland kandidaat voor WK volleybal 2022

Boris (borisz)

De Nederlandse volleybalbond Nevobo heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het organiseren van het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen in 2022. In Turijn is een voorstel ingediend.

De Nevobo wil graag voor het eerst in de geschiedenis een WK Volleybal in Nederland organiseren. Nog niet eerder is het WK in de zaal organiseerd op Nederlandse modem. De afgelopen 2,5 jaar is aan het plan gewerkt. "De fan die tijdens het WK 2022 naar het stadion komt, bezoekt niet een reguliere sportwedstrijd maar een waar volleybalfestival. In de unieke speellocaties krijgen de bezoekers een ervaring die ze nooit zullen vergeten, zodat ze voor altijd onderdeel worden van de wereldwijde volleybalfamilie", vertelt Peter Sprenger, voorzitter van de Nevobo. 

Peter Sprenger leidde de Nederlandse delegatie die in Turijn aanwezig was om het bid in te dienen. Ook de Gelderse gedeputeerde Jan Markink ging mee. De provincie Gelderland draagt de sport een warm hart toe en steunt dit bid.  “Ik ben trots op het concept dat we in het bidboek presenteren. De provincie Gelderland draagt graag, samen met de vele Gelderse steden, bij aan het mogelijk maken van het WK Volleybal Dames in 2022. Sport brengt het beste en mooiste van Gelderland naar boven!”, aldus gedeputeerde Markink.

Ook de gemeente Rotterdam geeft steun aan het WK. De Nevobo heeft een goed trackrecord in het organiseren van toernooien. In 2015 was er een succesvol WK beachvolleybal en het EK voor vrouwen in de zaal. De bond haalde daarna ook het EK beach van 2018 binnen en organiseert in 2019 met drie andere landen ook het EK voor volleybalmannen.

Voor 12 november maakt de FIVB bekend welk land het WK over vier jaar mag organiseren. Het damesteam is zaterdag begonnen aan het huidige WK in Japan. Duitsland werd in de eerste wedstrijd verslagen. Vanmiddag staat de kraker tegen het gastland op het programma.