Eerste GP3-podium voor indrukwekkende Verschoor

heywoodu

Coureur Richard Verschoor heeft zijn eerste podium in de GP3 binnen. De 17-jarige Nederlander van MP Motorsport, die nog maar zijn zesde race in de GP3 reed, bekroonde zo een sterke race door de olympische straten van Sochi in Rusland.

Verschoor vertrok na zijn vierde plek van zaterdag als vijfde aan de sprintrace van zondag. Hij kende een sterke start en nadat hij Simo Laaksonen in de openingsfase fraai passeerde legde hij beslag op plek drie, achter leiders Joey Mawson en David Beckmann.

Titelconcurrenten Anthoine Hubert en Nikita Mazepin, tevens teamgenoten, vochten achter Verschoor om de vierde plek, wat voor de Rus uiteindelijk in tranen eindigde: hij maakte een fout en eindigde kort voor het einde van de race in de muur, waardoor de virtual safety car afgeroepen werd.

Dat zorgde er dan weer voor dat Mawson en Beckmann in de slotfase nog volle bak om de winst streden, waardoor Verschoor dichterbij kon komen. Beckmann ging enkele bochten voor het einde voorbij Mawson en pakte zo een fraaie zege, Verschoor werd derde en pakte zijn eerste podium.

Hubert eindigde uiteindelijk als vierde en deed uitstekende zaken. Nummer twee Mazepin finishte dus niet, nummer drie Callum Ilott kende een dramatisch weekeinde en werd slechts negentiende.