Borussia Dortmund grijpt koppositie na fraaie comeback

Redactie

Borussia Dortmund is de nieuwe koploper van de Bundesliga. De ploeg van Lucien Favre profiteerde optimaal van het puntverlies van Bayern München op vrijdag.

BVB kende een goede seizoenstart met drie overwinningen en twee gelijke spelen. Op bezoek bij Bayer Leverkusen leek het echter voor het eerst dit seizoen helemaal mis te gaan, tot Dortmund een fraaie comeback inzette en een 2-0 achterstand veranderde in een 2-4 zege. Spits Paco Alcácer was de grote man met twee treffers.

Voor rust leek het er geen moment op dat de bezoekers met de zege aan de haal zouden gaan. Meer dan een half uur duurde het voor het eerste schot op doel werd gelost. Leverkusen leidde op dat moment al dankzij een vroege treffer. Na negen minuten werkte Mitchell Weiser de bal binnen na een vlotlopende aanval over veel schijven en dertig minuten later werd het 2-0 dankzij Jonathan Tah. De centrale verdediger kreeg de bal voor de voeten nadat Dortmund niet onder de druk uit kwam na een afgeslagen corner. Hij legde de bal rustig klaar en schoot beheerst binnen.

Na rust kreeg het publiek een compleet andere wedstrijd te zien. In eerst instantie was er nog geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, maar Roman Bürki voorkwam de 3-0 en zag Borussia de stand in vier minuten tijd rechttrekken. In minuut 65 was het Jacob Bruun Larsen die van dichtbij binnenschoot en even later rondde Marko Reus een fraaie voorzet van jongeling Jadon Sancho af.

Daarna werd het de wedstrijd van Paco Alcacer. De Spaanse spits keerde terug van een blessure en maakte vijf minuten voor het einde de bevrijdende derde Dortmundse treffer. Als invaller schoot hij via de binnenkant van de paal raak en in de blessuretijd maakte hij zelfs een tweede treffer. Met de driepunter passeert BVB Bayern München. De grote concurrent ging vrijdag verrassend onderuit bij Hertha BSC.

Uitslagen Bundesliga zaterdag
Hertha BSC - Bayern München 2-0 (vrijdag)
1899 Hoffenheim - RB Leipzig 1-2
1. FC Nürnburg - Fortuna Düsseldorf 3-0
Schalke 04 - FSV Mainz 1-0
VfB Stuttgart - Werder Bremen 2-1
VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 2-2
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 2-4