Vijfde zege op rij voor Arsenal

Redactie

Arsenal dendert door in de Premier League. Tegen Watford werd alweer de vijfde competitiezege op rij geboekt door de ploeg van Unai Emery.

Arsenal wist het net niet te vinden in de eerste helft en dat kon vooral Alexandre Lacazette zichzelf aanrekenen. De Franse spits leek na een kwartier voetballen op weg naar de openingstreffer, maar kwam oog in oog met doelman Ben Foster niet verder dan een rollertje.

Watford maakte zonder de geblesseerde Daryl Janmaat echter een uitstekende indruk in het Emirates Stadium en bleef na de kans voor Lacazette betrekkelijk eenvoudig op de been. Extra domper op de eerste helft voor Arsenal was het geblesseerd uitvallen van doelman Petr Cech, vlak voor rust.

Cech werd vervangen door Bernd Leno en de Duitser voorkwam kort na rust met een knappe redding dat Troy Deeney kon scoren voor Watford. Arsenal kwam een kwartier voor tijd opnieuw goed weg: Isaac Success ging alleen op Leno af, maar faalde vervolgens hopeloos in de afwerking.

The Gunners stevenden af op puntverlies, maar in de laatste negen minuten van de officiële speeltijd werd de zege met een fel slotoffensief alsnog uit het vuur getrokken. Een eigen treffer van Craig Cathcart betekende de 1-0, waarna Mesut Özil de wedstrijd kort erna in het slot gooide.

Uitslagen Premier League zaterdag
West Ham United - Manchester United 3-1
Arsenal - Watford 2-0
Everton - Fulham 3-0
Huddersfield Town - Tottenham Hotspur 0-2
Manchester City - Brighton & Hove Albion 2-0
Newcastle United - Leicester City 0-2
Wolverhampton Wanderers - Southampton 2-0
Chelsea - Liverpool 18.30u