'Boswachter niet beschoten door mannen in lange gewaden'

Monique Verlind (DJMO)

De politie doet onderzoek om te achterhalen of er geschoten is in een bos bij Hattem en Wezep. Vanmiddag kwam er een melding binnen dat er een schot of knal was gehoord. Een boswachter zag twee mannen het bos uitrennen.

Inmiddels gaan er allerlei verhalen rond in de media. Zo zou de boswachter verteld hebben dat hij is beschoten. De politie heeft de boswachter als getuige gehoord, en uit niets blijkt dat er iemand beschoten is. Omdat uit de melding bleek dat er mogelijk wel geschoten was, is de politie meteen een onderzoek gestart. De politiehelikopter heeft assistentie verleend. In het bos werd niemand meer aangetroffen.

Er wordt in de media ook uitgebreid gesproken over ‘mannen in lange gewaden’. Een getuige heeft dit signalement ook aan de politie doorgegeven. Natuurlijk gebruikt de politie deze informatie in het onderzoek naar dit incident.

In het bos wordt op dit moment nog sporenonderzoek gedaan. Daarmee hoopt de politie vast te kunnen stellen of er daadwerkelijk geschoten is. Ook op andere manieren wordt er onderzoek gedaan, maar op dit moment kan de politie hier verder geen details over geven.