Twente is Brama lang kwijt: "Echt kloten"

Redactie

FC Twente kan voorlopig niet beschikken over Wout Brama. Het is nog maar de vraag of hij voor de winterstop nog in actie zal komen.

Brama kreeg in de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Groningen een tik van Ritsu Doan, die daarvoor een gele kaart kreeg. De routinier van Twente speelde het duel uit, maar hij bleef last houden. Vrijdag werd een MRI-scan gemaakt en daarna werd zijn knie in een brace gezet.

"Toen de dokter vertelde dat ik de buitenband van mijn rechterknie ingescheurd heb, schrok ik echt. Het was een pittige tackle, ik had ook wel wat last, maar dit is wat erger dan ik verwacht had", reageert Brama op de officiële website van de Tukkers. "Wanneer je rekening houdt met een verrekking en er misschien één of twee wedstrijden uit bent, dan is dit een bittere pil."

De 32-jarige middenvelder baalt dan ook enorm. "Dat je er zo lang uit bent en het team en de club niet kunt helpen is echt kloten." Twente won met 2-0 van Groningen en staat in de Keuken Kampioen Divisie momenteel zesde. Als zondag in Enschede van Jong PSV wordt gewonnen, komt het elftal van coach Marino Pusic in punten gelijk met koplopers Go Ahead Eagles, Almere City en Sparta.