Kvyat volgt Gasly op bij Scuderia Toro Rosso

Sjors (Sj0rSz)

Daniil Kvyat keert in 2019 terug in de Formule 1. De 24-jarige Rus wordt bij Scuderia Toro Rosso de vervanger van Pierre Gasly die in het nieuwe seizoen overstapt naar Red Bull Racing.

Het is voor Kvyat de derde keer, dat hij bij Scuderia Toro Rosso aan de slag gaat. In 2014 beleefde hij er zijn debuut en keerde in 2016 terug toen Max Verstappen promotie maakte naar Red Bull Racing.

"Ik wil Red Bull en Toro Rosso bedanken voor deze kans", aldus Kvyat op de officiële website van Scuderia Toro Rosso. "Ik kijk ernaar uit om terug te keren bij een team dat ik heel goed ken. Ik voel me echt thuis bij Toro Rosso."

"Daarnaast wil ik ook Ferrari bedanken. Zij bleven geloven in mijn kwaliteiten als rijden, waardoor ik in de Formule 1 actief kon blijven als testrijder. Ik heb nooit opgegeven, ben nog steeds jong en ben altijd goed in vorm gebleven, mocht een nieuwe kans als deze zich voordoen."

Volgens teambaas Franz Tost verdiende Kvyat een nieuwe kans op de grid. "Hij is een coureur met veel talent die over veel natuurlijke snelheid beschikt. Hij heeft het een tijd moeilijk gehad, maar ik ben ervan overtuigd dat hij daardoor volwassener is geworden."

Het is nog onduidelijk wie het tweede stoeltje bij Scuderia Toro Rosso gaat vullen. De overeenkomst met Brendon Hartley is nog niet verlengd, maar de kans is aanwezig dat de Nieuw-Zeelander in 2019 eveneens voor zijn huidige team zal rijden.