Topper N.E.C. - Go Ahead eindigt gelijk, Drenthe bekroont fraaie comeback Sparta

heywoodu

In de Keuken Kampioen Divisie is de topper tussen N.E.C. Nijmegen en Go Ahead Eagles geëindigd in een gelijkspel. In Nijmegen was Go Ahead aanvankelijk beter, maar Richard van der Venne schoot tot twee keer toe op de paal.

Bij de tweede keer dat Van der Venne de paal trof schoot Thomas Verheydt de bal wel in het doel, maar dat bleek vanuit buitenspelpositie te zijn. Kort voor rust opende N.E.C. dan de score: Sven Braken schoot vanaf de rand van de zestien raak. Een dik kwartier voor tijd werd Go Ahead beloont voor het prima spel: Paco van Moorsel tekende voor de gelijkmaker en daar bleef het bij, waardoor de Eagles de koppositie in handen houden.

Sparta speelde thuis tegen FC Dordrecht en moest wat laten zien na de bekerblamage tegen Noordwijk. Toch begonnen de Rotterdammers bepaald niet best: Dordrecht had na een goed kwartier al twee goals in het net liggen dankzij Jeremy Cijntje en Lewis Montsma. Vlak voor rust scoorde Deroy Duarte de gelijkmaker, waarna Sparta in de tweede helft domineerde. Al snel knikte Lars Veldwijk de gelijkmaker uit een vrije trap binnen, waarna Royston Drenthe de comeback compleet maakte: 3-2, waarna hij niet veel later zelf ook nog de gelijkmaker van de lijn haalde.

Uitslagen Keuken Kampioen Divisie vrijdag
Almere City - RKC 2-1
FC Den Bosch - Jong AZ 3-1
Helmond Sport - FC Volendam 2-2
Jong Ajax - FC Eindhoven 0-3
Telstar - TOP Oss 1-0
SC Cambuur - Roda JC 0-1
Sparta - FC Dordrecht 3-2
N.E.C. Nijmegen - Go Ahead Eagles 1-1