Van der Gaag over vertrek directeuren: "Dit lost niks op"

Redactie

Het is crisis in Breda. NAC is vrijdag twee directeuren kwijtgeraakt en hoofdcoach Mitchell van der Gaag baalt enorm van de situatie.

Nadat de Brabanders eerder deze week door RKC Waalwijk werden uitgeschakeld in de KNVB Beker, meldde NAC vrijdagochtend dat technisch directeur Hans Smulders op non-actief is gezet. Daarom pakte algemeen directeur Justin Goetzee vervolgens uit eigen beweging zijn spullen. "Het is heel onwerkelijk allemaal. Ik ben net drie maanden bezig hier..." reageert Van der Gaag tegen Voetbal International.

"Ik ben zelf kritisch genoeg, maar dit lost niks op: op de korte termijn zéker niet. Dat heb ik ook gezegd. Ik heb mijn mening gegeven en verder kan ik weinig doen", aldus de coach. "Ik heb ook met de ervaren jongens apart gezeten om het erover te hebben. Kijk, wij zijn allemaal gehaald door Hans, en ze hebben het erover dat hij geen kwaliteit heeft gehaald. Dat zijn wij dus. Dat besef is er heus wel."

Door de bekernederlaag en de onrust bij de supporters was het een beladen week voor NAC en dus probeert Van der Gaag de druk weg te houden bij zijn spelers. De trainer vindt het opvallend dat Smulders moet vertrekken en hijzelf niet. "Ik ben ook verantwoordelijk. Ik zie wel mogelijkheden om het nog om te draaien en zal altijd doorgaan en nooit opgeven." NAC speelt zaterdag om 18:30 uur een thuiswedstrijd tegen PSV.