Jörgensen komt dichter bij Feyenoord-basis

Redactie

Nicolai Jörgensen staat zondag nog niet in de basiself van Feyenoord, maar volgens Giovanni van Bronckhorst komt die dag wel steeds dichterbij.

"Hoe langer hij kan trainen en hoe meer speelminuten hij kan maken, hoe eerder hij klaar is voor een basisplek. Je ziet hem steeds sterker worden en stappen maken. Het moment van starten komt voor Nicolai steeds dichterbij", vertelt Van Bronckhorst op de officiële website van Feyenoord.

De Rotterdammers krijgen zondag Vitesse op bezoek en achter de naam van Sam Larsson staat nog een vraagteken. Hij kreeg vorig weekend tegen FC Utrecht een tik tegen zijn voet. "We moeten kijken hoe hij er morgen voor staat richting de wedstrijd tegen Vitesse. Ik heb keuze genoeg." Larsson, die net als Jörgensen niet speelde tegen Gemert, trainde vrijdag wel gewoon mee.

Feyenoord, momenteel derde in de Eredivisie, treft een Vitesse dat met veel blessures te maken heeft. Charly Musonda, Hilary Gong, Arnold Kruiswijk, Rasmus Thelander, Bryan Linssen en Martin Odegaard zijn niet fit, terwijl Maikel van der Werff niet mag meedoen wegens een schorsing. De Arnhemmers staan zevende met vier punten minder dan Feyenoord.