Nationale Taptoe spectaculair vernieuwd

Monique Verlind (DJMO)

De Nationale Taptoe brengt dit weekend een sterk internationaal programma in combinatie met een spectaculaire technische vernieuwing. Het statische decor dat Paleis Noordeinde verbeeldde, is vervangen door een immense LED-muur van 40 meter breed en 12 meter hoog. Het muziekevenement vindt plaats in Rotterdam Ahoy.

De LED-muur maakt het mogelijk om per showonderdeel van de show een geheel andere achtergrond te tonen en zo een specifieke sfeer te creëren. Daarmee krijgt de taptoe een gevarieerd en modern gezicht. De frisse ‘look and feel’ en de inhoud van het programma maken deze Nationale Taptoe aantrekkelijk voor jong en oud. Het karakter van een militaire taptoe blijft behouden. Tegelijkertijd zorgen gevarieerde optredens van orkesten, zang- en dansgroepen voor een levendig en indrukwekkend programma

Buitenlandse deelname
Naast de orkesten van de Nederlandse landmacht, luchtmacht, marine en marechaussee en treedt het Nederlands Politie Orkest op. Uit het buitenland komen het wereldberoemde Drillteam van HM Kongens Garde en de spectaculaire groep Complete Drums uit Noorwegen. Bijzonder is ook de komst van de Japanse luchtmacht Central Band.

Voor een geheel andere sfeer zorgen het muziekkorps en de gymnasten van de brandweerbrigade uit Paris en de euphonium-virtuoos Steven Mead uit Engeland. Tijdens de zaterdagmiddagshow wordt hij vergezeld door 120 Nederlandse euphonium-spelers, in de leeftijd van 7 tot 70 jaar. Verder verlenen de Vocal Group Maze Voices en een dansgroep van Fabia’s Dance-center hun medewerking. Iedere show wordt besloten met een massale finale, waarin alle deelnemers de arena van Ahoy vullen.

Jeugdorkesten
De Nationale Taptoe telt 4 shows: vrijdagavond, zaterdagmiddag, zaterdagavond en zondagmiddag. Voorafgaand aan de taptoe is er steeds een optreden van jeugdorkesten. In totaal doen hier 12 orkesten aan mee, waarmee zo’n 300 jeugdige muzikanten hun show-kunsten laten zien. Anders dan voorgaande jaren is er dit jaar geen tv-registratie wordt er en ook geen DVD uitgebracht.

Tickets
Kijk voor het volledige programma en het bestellen van kaarten (à €17,50 tot €47,50) op de site van de Nationale Taptoe. Kaarten bestellen kan ook via www.ticketmaster.nl (tel: 0900-3001250), www.ntk.nl, Primerawinkels en voor aanvang van de show bij de kassa van Ahoy.

Nationale Taptoe spectaculair vernieuwd (Foto: defensie.nl)
Nationale Taptoe spectaculair vernieuwd (Foto: defensie.nl)