AC Milan grijpt weer naast overwinning

Redactie

AC Milan heeft weer geen drie punten gepakt in de Serie A. De bezoekers uit Milaan zagen Empoli in de tweede helft langszij komen.

In het Stadio Carlo Castellani begon Milan nog wel goed aan het duel en in de tiende minuut kwamen de Rossoneri op voorsprong. Na een aanval over de linkerflank werd een voorzet niet goed weggewerkt door de thuisploeg en kreeg Lucas Biglia de bal voor zijn voeten. De ervaren Argentijn schoot 'm hard in de bovenhoek: 0-1.

Empoli creëerde vervolgens ook een aantal kansen; Antonino La Gumina en Francesco Caputo vonden allebei Gianluigi Donnarumma op hun weg. In de tweede helft probeerde Milan wel op zoek te gaan naar een tweede goal, maar de gastheer kwam langszij. Opnieuw speelde Biglia een rol bij het doelpunt.

De maker van de openingstreffer ging volgens de arbiter in het strafschopgebied in de fout tegen Francesco Caputo, die vervolgens zelf achter de bal ging staan. De Italiaan gaf Donnarumma van elf meter geen kans met een feilloze poeier. In de slotfase stuitte Suso meerdere keren op Empoli-doelman Pietro Terracciano, waardoor het 1-1 bleef.

AC Milan staat daardoor pas op één overwinning in de eerste vijf competitieduels van dit seizoen. Het team van coach Gennaro Gattuso heeft een wedstrijd minder gespeeld, omdat de wedstrijd tegen Genoa werd uitgesteld vanwege het brugdrama in Genua. Komende zondag gaan de Milanezen op bezoek bij Sassuolo.

Uitslagen Serie A donderdag
Empoli - AC Milan 1-1
SPAL - Sassuolo 0-2