Gridstraf voor Red Bull Racing vanwege motorwissel

TargaFlorio

Vanwege een motorwissel krijgt Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Rusland een gridstraf. De race vindt komend weekend plaats in Sochi.

Elke wagen mag per Formule 1-seizoen maar drie motoren gebruiken. Doordat Verstappen in Sochi zijn vierde motor van het seizoen gaat gebruiken wordt hij een aantal plaatsen naar achteren gezet. Het is nog niet bekend hoeveel plaatsen exact. Ook Daniel Ricciardo moet hetzelfde lot ondergaan.

“Het is niet mogelijk om met onze Spec C op hoge hoogten te rijden, waar in Mexico en Brazilië sprake van is.”, vertelt Verstappen aan Motorsport.com. “We wisten al vanaf het moment dat we met de Spec C gingen rijden, dat we op een bepaald moment nog een Spec B moesten nemen. En ik denk dat dit de beste plek is om dat te doen. Daarnaast hebben we nu wat meer reserveonderdelen voor het geval er iets kapot gaat.”

Nogmaals Verstappen: “Normaal gesproken zouden we terug moeten kunnen komen naar de vijfde of zesde plaats. Dat is ons doel. Ik denk dat we daar op basis van onze snelheid wel zouden moeten kunnen komen. Het hangt er alleen vanaf hoe makkelijk het inhalen gaat op deze baan.”