Busquets plakt er twee jaar aan vast bij Barcelona

Redactie

Sergio Busquets blijft langer bij Barcelona. De dertigjarige middenvelder heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd tot de zomer van 2023.

De Spanjaard begon met voetballen bij Badia del Vallès en speelde hierna voor Barberà Andalucía, UE Lleida en Jàbac Terrass. In 2005 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Barcelona en in september 2008 maakte hij tegen Racing Santander zijn debuut in het eerste elftal. Inmiddels staat Busquets op 489 wedstrijden in het eerste.

De 107-voudig international van Spanje won al een karrenvracht prijzen, want hij werd zeven keer kampioen, won zesmaal de Copa del Rey, won drie keer de Champions League en won eveneens drie keer het WK voor clubteams en de Europese Super Cup. Tevens werd Busquets met zijn land wereld- en Europees kampioen.

Busquets kwam dit seizoen al zeven keer in actie voor het Barcelona van trainer Ernesto Valverde: vijf keer in LaLiga, één keer in de Champions League tegen PSV en één keer in de Supercopa. Zijn toch al gigantische afkoopsom is nog verder verhoogd van 300 miljoen euro naar 500 miljoen, meldt Barcelona via de officiële kanalen.