Ten Hag rekent op De Ligt tegen Fortuna Sittard

Redactie

Erik ten Hag verwacht dat Matthijs de Ligt zaterdag zijn rentree kan maken bij Ajax. De verdediger kampt met een knieblessure.

Ajax miste De Ligt in de topper tegen PSV en ook tegen AEK Athene was hij er al niet bij. "Het was te kort dag. Het was een race tegen de klok, maar het was niet 100 procent, niet goed genoeg. Medisch gezien was het niet verantwoord. Dan moet je het ook niet doen, ondanks de belangen", zegt Ten Hag op Ajax TV over de speelkansen van De Ligt tegen PSV.

"Als het ook maar enigszins had gekund, dan hadden we het wel gedaan. Ik verwacht dat hij in de loop van de week opknapt en dat hij er tegen Fortuna Sittard weer bij kan zijn." Ajax gaat zaterdagavond op bezoek bij de Limburgers, maar eerst volgt woensdagavond een uitwedstrijd in de KNVB Beker tegen tweedeklasser Te Werve uit Rijswijk.

Ten Hag noemde de invalbeurt van Ryan Gravenberch een lichtpuntje tegen PSV. "We hebben hem de hele voorbereiding meegenomen en hij laat zien dat hij het niveau aan kan", aldus de coach. "We willen hem uitdagen, ook al op korte termijn. Hij moet nog op een aantal vlakken groeien, maar dat betekent dat hij moet spelen en dat kan ook bij het eerste elftal."